Пред наставак такмичења у Другој Мушкој Лиги Србије, КК Златибор ангажовао је новог играча. У питању је Ацо Мандић (32 године, 202 цм), који игра на позицијама крилног центра и центра. Поникао је у Свилајнцу, а најзапаженије партије пружао је за крушевачки Напредак и чачански Борац, са којима је играо најјачи ранг такмичења у Србији. У клуб из Чајетине долази из словачког Луценеца.

Свестан сам да сам дошао овде као појачање и да су очекивања висока. Веома добро стојимо на табели и потрудићемо се да на том месту останемо до краја. Услови овде су сјајни, такве нема ни велики број КЛС-лигаша, да не гледамо даље од тога. Иначе, већ у августу сам успоставио прве контакте са клубом из Чајетине, али тада је „искрсао“ посао у Словачкој, који је потписан на полусезону. После тога, обновљени су преговори са тимом Златибора и сада сам ту – каже Мандић.

Играјући за Борац (2013/2014.) Мандић је био најкориснији играч те екипе и трећи скакач Кошаркашке лиге Србије (просек: 30,9 минута; 13.5 поена; 6.5 скокова)

Као веома млад играч, у дресу екипе Свилајнца, Мандић је својевремено у Чајетини играо против садашњег помоћног тренера Златибора, Страјина Недовића.

Златибор је тада играо Српску лигу, а ја сам играо за Свилајнац као 18-годишњак. Играо сам против Страјина, а сећам се да је тада било немогуће победити у Чајетини. Верујем да је и сада тако.

Прилику да дебитује пред домаћим навијачима, Мандић ће имати већ за нешто више од седам дана, када ће у првом колу наставка лиге Златибор дочекати Футог.

фото: КК Борац