Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина наставља своје активности на едукацији својих најмлађих становника. Јуче и данас су, у сарадњи са представницима Полицијске управе Ужице, обишли предшколце у Мачкату, Шљивовици, Златибору и Чајетини са циљем да их упуте на неке опасности на које могу наићи на свом путу од куће до вртића или школе.

Безбедност деце је приоритет не само родитеља, већ целог друштва. У ову мисију се на пријемчив начин укључио, пре неколико година, и Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина трудећи се да  најмлађе суграђане, али и нешто старије школарце, упуте у основна правила понашања у саобраћају са циљем да сачувају њихове животе. Своје дружење су јуче започели у издвојеном одељењу школе „Миливоје Боровић“ у Шљивовици а потом у Мачкату где су се предшколцима придружили другари из Криве Реке и Сирогојна, а данас су обишли предшколце у Чајетини и Златибору.

У сарадњи са представницима Полицијске управе Ужице, Радовић се потрудио да на занимљив начин, кроз примере, укаже на мноштво ситуација која могу угрозити безбедност деце на путу од куће до школе.Такође је било говора о понашању при сусрету са непознатим људима и предметима, о насиљу, о томе како се понашати уколико се изгубе и слично.

Представници полиције су на крају дружења деци поклонили слаткише и балоне.

Мирјана Ранковић Луковић