Удружење пензионера општине Чајетина и ове године је организовало одлазак на летовање за пензионере са подручја општине, у месту Ђеновићи  на црногорском приморју, у периоду од 30. августа до 6. септембра. Осам дана, колико су боравили на мору, пензионерима је било довољно да се друже и уживају, тако да је одмор, како сами кажу, у потпуности испунио њихова очекивања.  

Чајетински пензонери и ове године имали су могућност да преко Удружења уплате за себе летовање у Црној Гори, по веома повољним условима. За ову опцију, која подразумева плаћање на више месечних рата, одлучило се 40 пензионера.

„Услови су били веома повољни, јер смо од почетка године могли да плаћамо на рате и да закључно са доласком на море исплатимо све. Цена је била популарна, 17 евра дневно на бази полупансиона, што је за ову популацију пензионера било веома повољно“, каже Славко Пантовић, председник Удружења.

Пензионери су били веома задовољни, почев од смештаја и исхране, па до осталих занимљивих садржаја који су били прилагођени њиховој старосној доби. За неке од њих, како и сами потврђују, боравак на мору, делотворнији је него лечење у бањи.

„Мени много више одговара море него бања. Бања је скучен неки простор, где се само оде у базен, излази из базена…, а на мору ширина, расположење. То не може да се надокнади свугде. Што је најбитније, дружење је било на нивоу. Сви смо били као једна породица“, истакла је Вера Млађеновић.

„Ја бих препоручио свима који су у могућности да дођу и виде море, да осете како је лепо на мору. Не може лепше бити него тамо“, коментар је пензинера Радосава Дабића.

Међу пензионерима који су одлучили да лето проведу на мору било је и оних који су загазили у девету деценију, а за једну пензионерку уприличена је прослава њеног 85. рођендана. Ово путовање на многе од њих оставило је позитивне утиске, које још увек сумирају. Оно што их очекује у наредном периоду је набавка огрева и зимнице, као и организовање традиционалног дружења пензионера који ће 19. септембра у Чајетину пристићи из разних крајева Србије.

Драгана Росић