Поводом обележавања Дана планете Земље Дино парк на Златибору, осмислио је низ активности. Поред едукативне радионице о екологији, надлежни Дино парка решили су да овога дана деци свих узраста приуште и бесплатан преглед кичме и стопала.

У недељу, 22. априла у Дино парку на Златибору ће тим лекара из Чачка вршити бесплатан преглед деце. Реч је о прегледу кичме и стопала који ће обавити специјалиста физијатар. Имајући у виду резултате систематских прегледа у основним и средњим школама који говоре да су деформитети кичменог стуба деце у Србији у порасту из године у годину, ови прегледи ће бити и те како добродошли.

„Ту ће бити др Александра Костић из Чачка са својим тимом који ради у поликлиници „Ековел“. Оно што је важно истаћи јесте то да у Чајетини и Ужицу немају такве прегледе већ у Чачку, па смо одлучили да нашим мештанима приближимо то и да им омогућимо да потпуно бесплатно прегледају своју децу како би она сигурним кораком могла да прошетају нашом планетом“, објашњава Милица Зец, менаџер Дино – парка.

На прегледе имају право како деца са територије општине Чајетина, тако и деца која тренутно бораве на Златибору, а прегледи деце ће почети од 10 часова. Осим прегледа код специјалисте, запослени у Дино парку осмислили су и низ активности којима ће обележити Дан планете Земље.

„Децу очекује забавно-едукативни програм који ће се одвијати изнад Дечјег села, а то је полигон спретности а потом едукација којом би смо нашим клинцима и клинцезама приближили како да заштитимо планету Земљу“.

Мирјана Ранковић Луковић