Летња сезона на „Швајцарији“ отворена је одржавањем 24. издања најмасовнијег фудбалског такмичења за децу у Србији – „Лиге будућих шампиона„. Златибор је по четврти пут домаћин завршног турнира овог такмичења, али су се мечеви по први пут играли на теренима „Спортског центра Чајетина„.

Велика захвалност „Спортском центру Чајетина“, пре свега директору, Николи Смиљанићу и момцима који раде на „Швајцарији“ и који су у рекордном року припремили терене за нас, после селидбе са вештачких терена „Палисада“. Чак је и терен број 2, који претходних година није био баш најбољи, ове године у веома добром стању. Било је мало бојазни због кише, али нас је време послужило, тако да смо успели да сачувамо терене од било каквих оштећења. Сви посетиоци су нам рекли како је на овим теренима некако присније. Надамо се да ће нам „Спортски центар Чајетина“ и наредне године, када будемо обележили 25. издање ЛБШ, омогућити да се овде такмичимо – каже један од организатора такмичења, Игор Мирковић.

Овогодишње издање ЛБШ протекло је у знаку ванредне ситуације у земљи, што је условило да се и само такмичење прекине пре времена у квалификационој рунди, као и да се завршни турнир одигра са месец дана закашњења. Неке од екипе које су биле већ виђене као сигурни учесници завршних борби, због прекида нису дошле до завршног надметања. Међу њима је и екипа ФК Чајетина 2009. Њихови годину дана млађи саиграчи (2010.) су учествовали, али нису успели да прођу групну фазу.

Мало је рећи да смо одушевљени овим финалним турниром на Златибору. Дефинитивно нам је, после свих дешавања око пандемије, пао камен са срца сада када смо окончали и ову сезону ЛБШ. Посебна захвалност екипи Национала из Новог Пазара, они су имали две узрастне категорије, али су дошли само са једном, пошто у другој има деце чији су чланови породице међу оболелима од короне. Морам напоменути да се публика придржавала социјалне дистанце, као и да су носили заштитне маске са логом нашег такмичења. Могу рећи све најбоље о понашању родитеља, с обзиром да се често људи жале на тај сегмент. Напоменуо бих да смо недавно успоставили сарадњу са организацијом „Чепом до осмеха“. Овде нам је био „пробни балон“, а већ током наредне зимске наредне омогућићемо еко кутије у свим градовима у којима се игра ЛБШ. Тако ћемо омогућити неком од наших другара са посебним потребама да добије ортопедско помагало које му је потребно. Битно је да деца увиде значај дружења и спортског развоја, да буду пре свега прави људи, а тек потом спортисти. 

Одржавање такмичења помогли су Спортски савез Србије, „Нисан Србија“, „АРДУ Спорт“ Ужице, „Унимаст доо“, камп „Деки 5“ и други.

Коначни пласман по годиштима „Лиге будућих шампиона“ за сезону 2019/2020:

2012:

 1. ФК Дерби Нови Сад
 2. ОДР Петроварадин
 3. Раднички Младеновац

2011:

 1. Лидер Оџаци
 2. Синиша Михајловић Нови Сад
 3. ШФ Звездица

2010:

 1. Бубамара Београд
 2. Дерби Нови Сад
 3. Будућност Ариље

2009:

 1. Динамо Панчево
 2. Кариоке
 3. ОДР Петроварадин

2008:

 1. Раднички 1912 Сомбор
 2. Олимп
 3. Раднички Обреновац

2007:

 1. Раднички 1923
 2. Дерби Нови Сад
 3. Јединство Путеви