Синдикат српске полиције организује 11. по реду спортску манифестацију под називом „Полицијада 2018.“ која се одржава 15. и 16. јуна  на Златибору.
Свечано отварање манифестације планирано је за петак 15. јун у 15,00 часова на платоу испред дечијег одмаралишта „Голија“ на Златибору.

Реч је о најмасовнијем спортском окупљање у оквиру МУП-а, Ребублике Србије. Ове године очекује се око 800 учесника који ће се такмичити у 12 дисциплина, а саставни део догађаја је и туристички обилазак наше планинске лепотице који ће бити организован у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор.

Полицијада у организацији Синдиката српске полиције, сваке године окупи и низ угледних званица из врха МУП-а, и државе, што свакако привлачи велику медијску пажњу. Ове године, поред гостију из Словеније, који су већ традиционални гости, присутни ће бити и  представници Синдиката бугарске полиције и македонске полиције, као и представници синдиката других делатности из Републике Србије.

Спортске дисциплине на Полицијади су: мали фудбал, баскет, рукомет, одбојка, пецање, стрељаштво, тенис, стони тенис, шах, пикадо, повлачење конопца и трчање.

Подршку у организацији манифестације дала је општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, дечије одмаралиште  „ Голија“ и Зајечарска пивара.